Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Donderdag 24 november 2022

Belgen maken jaarlijks 81 miljoen daguitstappen naar Vlaanderen en Brussel

Lake of Brienz - Switzerland

Jaarlijks maken Belgen maar liefst 81 miljoen keer een daguitstap naar Vlaanderen en Brussel. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek. De daguitstappen zijn met een omzet van 2,7 miljard euro een sterke economische factor in het toerisme in Vlaanderen en Brussel. Vooral de Vlaamse kust is een topper, gevolgd door de kunststeden en wandelbestemmingen.

Lees meer over het onderzoek

3,5 miljoen euro voor 104 erkende jeugdverblijven

Lake of Brienz - Switzerland

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert via Toerisme Vlaanderen 3,5 miljoen euro in 104 erkende jeugdverblijven in Vlaanderen. Met die gerichte investeringen kunnen de uitbaters van jeugdverblijven hun verblijf kindvriendelijker, moderner en brandveiliger maken.

Ontdek de begunstigden

Zelfscan 'Internationale basiskwaliteit in meetinglocaties'

Lake of Brienz - Switzerland

In de vorige sectornieuwsbrief kon je al lezen over de vernieuwde leidraad 'Internationale (basis)kwaliteit voor meetinglocaties'. Op basis van deze leidraad ontwikkelden we een zelfscan. Met deze gratis zelfscan kunnen venues en meetinglocaties nagaan in welke mate ze voldoen aan de internationale verwachtingen op vlak van management, dienstverlening en infrastructuur.

Doe de zelfscan

700 000 euro subsidie voor voormalige drukkerij Houthalen-Helchteren

Lake of Brienz - Switzerland

Toerisme Vlaanderen investeert via het project LIMPRESSIONS 700 000 euro in de restauratie en herbestemming van het voormalige drukkerijgebouw op de oude mijnsite in Houthalen-Helchteren. De bijzondere locatie zal zo op termijn een ontmoetingsplaats en toegangspoort tot het Kolenspoortraject worden.

Lees meer over de toekomstplannen

Wintertuin in Ursulineninstituut

Lake of Brienz - Switzerland

Leuk nieuws voor Art Nouveau-liefhebbers, want op 7 november zijn de restauratiewerken gestart aan de Wintertuin in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Zo zal de vloer van de Wintertuin een metamorfose ondergaan en komt er een gloednieuw belevingsparcours.

Lees meer over de Wintertuinplannen

Vacatures

Toerisme Vlaanderen zoekt een kwaliteitsmedewerker. Vind je inclusie, toegankelijkheid en gastvrijheid belangrijk bij een succesvolle toeristische ervaring? Solliciteer dan tot en met 2 december.

Lake of Brienz - Switzerland
Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar [Email]

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België