Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Dinsdag 24 januari 2023

Toekomst kasteeldomein van Leut krijgt vorm

Lake of Brienz - Switzerland

Een grondige herwaardering van het landschapspark, een eco-camping of andere nieuwe logiesvormen, een hub om de Limburgse streekproducten en hun vakmanschap in de kijker te zetten, en het verhaal van de familie Vilain XIII als rode draad. Het zijn een aantal concrete voorstellen voor de toekomstige invulling van het kasteeldomein van Leut.

Ontdek hoe het domein er in de toekomst kan uitzien

Regels nieuw logiesdecreet

Lake of Brienz - Switzerland

Wie toeristen laat overnachten, moet voldoen aan de regels van het nieuwe logiesdecreet. Eenvoud, flexibiliteit en vertrouwen zijn de hoofdprincipes. Al laten de spelregels ook ruimte voor creativiteit en nieuwe evoluties.

Lees alles na in onze nieuwe brochure

450 000 euro voor verblijfsvakanties op maat in de natuur

Lake of Brienz - Switzerland

Op vakantie gaan is een basisrecht. Maar helaas is het niet voor iedereen mogelijk om ook effectief op vakantie te gaan. Daarom ondersteunt Toerisme Vlaanderen 14 projecten die verblijfsvakanties op maat in de natuur aanbieden aan mensen die vakantiedrempels ondervinden.

Ontdek de goedgekeurde projecten

Vlaanderen ondersteunt ambitieus Ensorjaar in 2024

Lake of Brienz - Switzerland

2024 wordt het jaar van James Ensor! Het is dan 75 jaar geleden dat de kunstenaar overleden is. En dat wordt in Oostende en Antwerpen herdacht met een stadsfestival en tentoonstellingen. Vlaanderen ondersteunt met 4,5 miljoen euro.

Lees meer over de plannen

Vlaamse steun voor topevenement rond Dieric Bouts

Lake of Brienz - Switzerland

Dit najaar zal in Leuven een groot cultureel stadsfestival plaatsvinden met als protagonist Dieric Bouts. Hoewel de kunstschilder een grote impact heeft op de internationale kunstgeschiedenis, is hij bij het brede publiek minder bekend. Vlaanderen maakt daarom 2 miljoen euro vrij om Bouts én Leuven op de internationale kaart te zetten.

Lees meer over het evenement en de plannen

Vlaamse steun voor het mijnverleden van Limburg

Lake of Brienz - Switzerland

Vlaanderen investeert via Toerisme Vlaanderen 5 miljoen euro in be-NATURE, een project op de voormalige mijnsite be-MINE in Beringen. Dit bedrag zal gebruikt worden om de kapeltoren en de kolenwasserijen 1 en 3 te ontsluiten voor het grote publiek. Bezoekers uit binnen- en buitenland kunnen zo kennismaken met het rijke mijnverleden van Limburg. Eind 2024 zouden de werken klaar moeten zijn.

Lees meer op onze website
Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar [Email]

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België