Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief | april 2023

Dit was 2022 voor Toerisme Vlaanderen

Jaar 1 na corona: zo zou je 2022 kunnen omschrijven. Ondanks nieuwe uitdagingen zag je overal signalen van hoop en optimisme. De toeristische sector is terug van weggeweest! En met Toerisme Vlaanderen hebben we daar met veel enthousiasme aan bijgedragen. Benieuwd hoe? 

Lees het jaarverslag

Logiessubsidies voor jeugd- en toeristische verblijven

Lake of Brienz - Switzerland

Heb je een erkend toeristisch logies of jeugdverblijf in Vlaanderen? En wil je werken uitvoeren rond energiebesparende maatregelen, duurzaamheid, de aanleg van camperplaatsen of, in het geval van een jeugdverblijf, brandveiligheid? Goed nieuws, want dan kun je daarvoor een subsidie aanvragen!

Barokke Influencers bouwt brug tussen 17de eeuw en vandaag

Lake of Brienz - Switzerland

Op zaterdag 22 april werd het startschot gegeven van Barokke Influencers, het stadsfestival dat tot en met november op verschillende locaties in Antwerpen plaatsvindt. Verwacht je aan heel wat tentoonstellingen, muziekconcerten, lezingen en een belevingsparcours voor jong en oud.

65% van de Vlamingen en Brusselaars steunt toerisme in eigen stad

Lake of Brienz - Switzerland

In december 2022 ondervroegen we 1500 Vlamingen en Brusselaars over hun houding tegenover Vlaanderen en Brussel als vakantiebestemming. Ruim 26% van de Vlamingen en Brusselaars zou Vlaanderen en Brussel actief aanraden als vakantiebestemming. 65% van de ondervraagden steunt ook de aanwezigheid van toerisme in eigen stad of gemeente. Benieuwd naar meer resultaten of wat we onze grootste troeven vinden? 

Nieuwe inspiratiebrochure 'Familievriendelijk aanbod in Vlaanderen en Brussel'

Lake of Brienz - Switzerland

Reizen in familieverband groeit wereldwijd. Families kiezen ook steeds meer voor citytrips. Bijna 50% van de families in de Vlaamse kunststeden komt uit het buitenland. Met onze nieuwe inspiratiebrochure ‘Familievriendelijk aanbod in Vlaanderen en Brussel’, willen we de professionele reissector inspireren met onze vele familievriendelijke troeven.

Vlaanderen voorzitter van NECSTouR

Lake of Brienz - Switzerland

Sinds 1 april 2023 is Vlaanderen voorzitter van NECSTouR, een netwerk dat meer dan 40 Europese regionale topbestemmingen verenigt. Dankzij interregionale samenwerking probeert NECSTouR invloed uit te oefenen op de Europese besluitvorming met betrekking tot toerisme. Het netwerk is gericht op duurzame ontwikkeling van toerisme, 'slimme' innovatieve bestemmingen en datagestuurde bestemmingsontwikkeling.

Op de agenda

Sectorevenement | 22 juni 2023

Omcirkel 22 juni alvast in je agenda, want dan gaat ons jaarlijks sectorevenement door! Het belooft sowieso een boeiende en inspirerende avond te worden. Inschrijven kan vanaf half mei 2023. Houd onze kanalen en sectornieuwsbrief in de gaten. 

Bestemming Erfgoed | 26 & 27 oktober 2023

Op 26 en 27 oktober organiseren we in hartje Antwerpen 'Bestemming Erfgoed', een congres waar beheerders en professionals uit de erfgoed- en toeristische sector samenkomen om de rol van erfgoedbeleving te onderzoeken. Inschrijven kan vanaf begin juni 2023.

Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar [Email]
Privacy | Meld je af om deze e-mails niet meer te ontvangen | Inschrijven

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België