Mail onleesbaar? 
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Vrijdag 4 maart 2022

Succesvolle krokusvakantie voor logies

Het aantal overnachtingen in het Vlaams Gewest tijdens de krokusvakantie zat opnieuw op het niveau van het pre-coronajaar 2019. Dat kon Toerisme Vlaanderen inschatten op basis van boekingsgegevens in hotels en B&B’s. Het gaat voornamelijk over binnenlandse overnachtingen, maar ook de buitenlandse bezoeker vindt zijn weg naar Vlaanderen stilaan terug.

Bekijk de cijfers

Website Toerisme Vlaanderen in een nieuw jasje

Eind februari lanceerden we een gloednieuwe website! Die steekt niet alleen in een nieuw jasje, maar heeft ook een andere structuur. Zo focussen we op gebruiksvriendelijkheid, ook voor mobiele gebruikers. Zag jij 'm al?

Ontdek de nieuwe website

WK Breaking 2023 in Leuven

Het WDSF Wereldkampioenschap Breaking komt volgend jaar naar Vlaanderen. Van 22 tot 24 september 2022 tonen de beste Bboys en Bgirls van de wereld hun kunsten in de Europese sportstad Leuven. De locatie sluit perfect aan bij het urban karakter van de sport, dat vanaf 2024 een officiële Olympische sport is. EventFlanders staat mee in voor de organisatie van het event.

Lees meer over het WK Breaking

Wegdromen in Brugs klooster

Op 19 februari konden enkele gelukkigen in het Minderbroeders Kapucijnen klooster in Brugge liggend genieten van een exclusief pianoconcert. De bedoeling was om via de muziek en de persoonlijke verstilling connectie te maken met de ziel van deze plek. Het klooster van de Minderbroeders Kapucijnen maakt samen met de Sint-Godelieveabdij deel uit van De Tuin van Heden, het pioniersproject waarbij Toerisme Vlaanderen op zoek gaat naar een nieuwe toekomst voor beide religieuze erfgoedparels in Brugge.

Bekijk hier hoe dat eruitzag

Relance-oproep 'bierbeleving' en 'recreatief en sportief fietsen'

Binnenkort worden de relance-oproepen voor 'bierbelevingen' en 'recreatief en sportief fietsen' officieel gelanceerd. Kandidaten hebben dan 2 maanden de tijd om hun dossier in te dienen. Je kan je alvast inschrijven voor de infosessies op donderdag 24 maart.

Schrijf je in voor de infosessies

Duurzaamheidslabel Green Key in de lift

13 nieuwe locaties ontvingen van GoodPlanet en Toerisme Vlaanderen het label 'Green Key' of 'Groene Sleutel'. Daarmee zijn er in totaal 139 Green Key houders in Vlaanderen. De populariteit van het internationale duurzaamheidslabel is geen toeval: volgens Booking.com wil 76% van de reizigers zeker zijn dat hun verblijfplek ook bewezen duurzaam is. Wil je ook het label behalen?

Ontdek hoe je het Green Key label krijgt

Op de agenda

Op onze nieuwe website vind je alle evenementen die Toerisme Vlaanderen ondersteunt of organiseert. Er staat al heel wat op de planning!

Bekijk alle evenementen

Meet in Flanders Academy #9

Op vrijdag 25 maart gaat de 9e Meet in Flanders Academy door in het prachtige Brugge. Locatie van dienst is het nieuwe Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC). Het wordt een dag boordevol boeiende debatten, workshops, inspirerende sprekers, professionals van de gehele congres- en eventsector en waardevolle netwerkmomenten.

Schrijf je in

Welkomweekend Rubenskasteel

Het Rubenskasteel opent opnieuw haar deuren! Op 19 en 20 maart 2022 verwelkomen we iedereen in het Rubenskasteel in Elewijt. We stellen er de toekomstplannen voor de site voor. Dwaal rond op het kasteeldomein, in het kasteel zelf of in de neerhofgebouwen.

Meer info over het weekend

Vacatures

Toerisme Vlaanderen zoekt een HR Specialist. Solliciteer nog tot 10 maart via de website van de Vlaamse overheid.

Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid
Deze email werd gestuurd naar redactie@bftp.be
Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België