Mail onleesbaar? 
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Dinsdag 22 maart 2022

Toekomstplannen Rubenskasteel onthuld

In 2019 kocht Toerisme Vlaanderen het Rubenskasteel aan met als doel om het maximaal te kunnen ontsluiten en een nieuwe toekomst te geven. Het voorbije weekend, tijdens het Welkomweekend op het kasteeldomein, werden de twee mogelijke toekomstscenario’s voorgesteld door Vlaams Minister van Toerisme Zuhal Demir en CEO van Toerisme Vlaanderen Peter De Wilde. Wordt het Rubenskasteel een plek om te ontsnappen aan de drukte, of toch een bruisende ontmoetingsplek? De toekomst zal het uitwijzen!

Lees meer over de toekomst van het Rubenskasteel

Relance-oproep Bier & Fietsen gelanceerd 

De eerste relance-oproepen zijn gelanceerd! De Vlaamse Overheid trekt 5 miljoen euro uit voor de oproepen 'recreatief en sportief fietsen' en 'bierbeleving'. Met de relance-oproepen willen we werken aan een doelgerichte herstart van de toeristische sector na een zware coronaperiode. In de loop van april volgen ook nog relance-oproepen rond natuur, culinaire belevingen en Vlaamse Meesters.

Lees meer over de relance-oproepen
Dien hier je aanvraag in voor 15 mei 2022

#Pinjepunt

Veel nuttige informatie die je als wandelaar of fietser wenst bij de planning van je tocht vind je niet terug op (online) fiets- en wandelkaarten. Denk maar aan laadpunten voor e-bikes, openbare toiletten, picknickbanken of een speeltuin voor kinderen. Met de campagne ‘Pin je punt’ engageren de 5 provinciale toeristische organisaties en Toerisme Vlaanderen zich nu om deze tekortkoming aan te pakken en zo van Vlaanderen een nog aantrekkelijkere wandel- en fietsbestemming te maken. Via OpenStreetMap kan iedereen nuttige punten pinnen langs fiets- en wandelroutes in Vlaanderen en ze zo delen met de rest van de wereld. Sam De Bruyn pint alvast mee!

Pin jij ook je punt?

Installatie eerste grote Rubens in KMSKA

(c) Sanne De Block

Op 15 maart werd het eerste grote schilderij van Rubens opnieuw in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) in Antwerpen geïnstalleerd. Een belangrijke mijlpaal in de aanloop naar de heropening van het museum op 24 september 2022. Het KMSKA is inmiddels 11 jaar dicht wegens bouw- en renovatiewerken en er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar het eerste kunstwerk dat terug op zaal kwam.  

Bekijk hier hoe dat eruitzag

Op de agenda

Relance-oproep: infosessies

Voor de relance-oproepen 'Bierbelevingen' en 'Recreatief en sportief fietsen' worden er infosessies georganiseerd op donderdag 24 maart. Inschrijven kan nog tot woensdag 23 maart dus wees snel!

Schrijf je in

Kasteel van Poeke opent opnieuw de deuren in april

In het weekend van 22 tot 24 april open het kasteel van Poeke in Aalter opnieuw de deuren. Deze keer met een jongerendag, een avond vol optredens en opnieuw een familiezondag. Meer informatie volgt snel op onze website en sociale mediakanalen.

Vacatures

Toerisme Vlaanderen zoekt een Corporate Communicatie Expert en een Project Management Officer.

Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid
Deze email werd gestuurd naar redactie@bftp.be
Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België