Mail onleesbaar? 
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Vrijdag 29 april 2022

3 nieuwe relance-oproepen gelanceerd

Ook in 2022 blijven we volop inzetten op de relance van de toeristische sector. Na de lancering van de thematische oproepen voor ‘Bierbeleving’ en ‘Recreatief en sportief fietsen’ eerder in april, lanceerden we begin deze week 3 nieuwe relance-oproepen rond 'Culinaire belevingen', 'Vlaanderen Natuurlijk!' en 'Vlaamse Meesters'. De deadline voor het indienen van een steunaanvraag binnen deze 3 oproepen is 25 juni 2022. Voor projecten rond bier en fietsen is de deadline 15 mei 2022.  

Download de handleiding of dien een aanvraag in

Terugblik op een bewogen maar inspirerend 2021

Van de verdere uitrol van onze Reizen naar Morgen-visie tot de organisatie van internationale topevenementen in Vlaanderen, fantastische initiatieven om de buitenlandse toerist warm te maken voor een bezoek aan onze bestemming en nog veel meer: in ons jaarverslag van 2021 geven we je met plezier een inkijk in wat voor ons agentschap de belangrijkste gebeurtenissen waren in een opnieuw bewogen maar bovenal leerzaam en inspirerend jaar.

Duik mee in ons jaarverslag

KMSKA zet in op 'Art Security Tokens' 

In de aanloop naar de grote heropening op 24 september 2022 organiseert het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) samen met het Rubey-platform als eerste museum van Europa een 'Art Security Token Offering'. Via deze innovatieve financieringswijze kan je binnenkort virtueel een aandeel kopen in ‘Carnaval de Binche’ van James Ensor en er zo 'mede-eigenaar' van worden. Tegelijkertijd versterkt het museum zijn collectie en zal ook iedere bezoeker mee kunnen genieten van het werk dat vanaf de heropening tentoon zal worden gesteld. 

Ontdek meer over dit bijzondere initiatief

Projectoproep voor herdenkingstoerisme 

©Westtoer

Samen met Westtoer wil Toerisme Vlaanderen een nieuw WOI-themajaar op poten zetten, van het voorjaar 2023 tot de zomer 2024. Via de oproep 'Het landschap getuigt' zoeken we partners in de Westhoek die initiatieven en evenementen willen ontwikkelen om het herdenkingstoerisme te doen heropleven en waarbij het landschap centraal staat. We stellen hiervoor 2,5 miljoen euro ter beschikking. 

Lees meer of dien een project in

Op de agenda

Week van het Toerisme

Van 30 mei tot en met 5 juni 2022 vieren we de toeristische sector in Vlaanderen tijdens de 'Week van het Toerisme'. Dankzij een gevarieerd programma laten we alle deelnemers uit zowel Vlaanderen als ver daarbuiten met elkaar connecteren rond de Reizen naar Morgen-visie. 

Ontdek het programma en schrijf je in

Flanders Travel Forum

Het Flanders Travel Forum is hét evenement bij uitstek om kennis te maken en zaken te doen met de internationale reisindustrie. Kom op 27 september 2022 naar het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) in  Brugge en ontmoet er zo'n 250 inkopers uit de internationale reissector. 

Schrijf je in voor het Flanders Travel Forum

Vacatures

Toerisme Vlaanderen zoekt een expert subsidiewerking

Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid
Deze email werd gestuurd naar redactie@bftp.be
Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België