Mail onleesbaar? 
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Donderdag 19 mei 2022

De week van het Toerisme: schrijf je nog snel in

De Week van het Toerisme komt nu echt dichterbij! Geniet van 30 mei tot en met 5 juni samen met collega’s en partners uit de toeristische sector in Vlaanderen en daarbuiten van een gevarieerd programma vol inspirerende presentaties, boeiende debatten en uitgebreide netwerkmogelijkheden. De toeristische sector vieren, kennis en inspiratie uitwisselen en alle deelnemers (opnieuw) met elkaar laten connecteren rond de Reizen naar Morgen-visie, dat is waar het tijdens deze week allemaal om draait! Jij komt toch ook? 

Ontdek het programma en schrijf je in

34 nieuwe Blue Flag locaties

©GoodPlanet Belgium

Op 18 mei ontvingen 34 stranden, zwemvijvers en jachthavens het Blue Flag label van Toerisme Vlaanderen en GoodPlanet. Hiermee worden de locaties beloond voor de uitstekende waterkwaliteit, veiligheid, toegankelijkheid, het aanbod van educatieve activiteiten en meer.

Lees meer over de toekenning

Zilveren award voor 'Lam Gods Sint-Baafs'

Het bezoekerscentrum 'Lam Gods Sint-Baafs' in de Sint-Baafskathedraal in Gent sleepte vorige week een zilveren award in de wacht op de uitreiking van de Museum + Heritage Awards in Londen - ook wel 'de Oscars van de museumsector' genoemd. De award is een prachtige internationale erkenning voor dit bijzondere project dat gecoördineerd werd door Toerisme Vlaaderen en tot stand kwam in samenwerking met de kerkfabriek en het Brugse bedrijf Alfavision.

Lees meer over de uitreiking en deze unieke beleving

Kunststedencampagne 2022 van start

Samen met de Vlaamse kunststeden lanceerden we een nieuwe golf van de meerjarige promotiecampagne om de Vlaamse kunststeden internationaal in de kijker te zetten. On- en offline, via partnerships en meer.

Ontdek alle initiatieven

'Beleef weer meer' haalt Vlamingen naar events

Niet alleen de kunststeden staan in de kijker, ook onze evenementen! Vlaanderen lanceerde de campagne 'Beleef weer meer' om iedereen aan te moedigen opnieuw naar culturele en toeristische evenementen te gaan. Toerisme Vlaanderen en EventFlanders steunen de campagne financieel.

Lees meer over de campagne

Nieuwe hoevesite Kasteel van Poeke open

©Architecturenbureau Maarten Dobbelaere

De gloednieuwe hoevesite van het kasteel van Poeke werd begin mei officieel geopend. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 730m² en past perfect in het landschap dankzij het gebruik van hout en het grote groendak. In de ontmoetingsruimte kunnen lokale organisaties terecht voor vergaderingen of activiteiten en het groenbeheer van het kasteel zal hier de centrale uitvalsbasis hebben. Er zijn ook stallingen, een atelier, een groot terras en bergruimte. De locatie is volledig toegankelijk.

Lees meer over de nieuwe site

Op de agenda

Flanders Travel Forum Laatste plaatsen!

Het Flanders Travel Forum is hét evenement bij uitstek om kennis te maken en zaken te doen met de internationale reisindustrie. Kom op 27 september 2022 naar het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) in Brugge en ontmoet er zo'n 250 inkopers uit de internationale reissector. 

Schrijf je in voor het Flanders Travel Forum
Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar redactie@bftp.be

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België