Mail onleesbaar? 
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Dinsdag 21 juni 2022

Dit was de Week van het Toerisme

Begin deze maand vierden we het toerisme in Vlaanderen tijdens de Week van het Toerisme. Het werd een week vol inspirerende ontmoetingen, boeiende presentaties en debatten over het toerisme vandaag en in de toekomst. Het doet deugd om te zien hoe het engagement in toeristisch Vlaanderen – zelfs na 2 zware coronajaren – nog steeds enorm groot is.

Heb je iets gemist? Op onze website kan je een overzicht vinden van alle evenementen die doorgingen tijdens de week en al het beschikbare beeld-, presentatie- en opnamemateriaal raadplegen! 

Herbeleef de Week van het Toerisme

Lancering bestemmingsbarometer

Maakte jij al kennis met de bestemmingsbarometer? Dit nieuwe instrument is bedoeld om objectief in kaart te brengen in welke mate een toeristische bestemming florerend is en dus rekening houdt met de belangen van zowel bewoners, bezoekers, ondernemers als de plek zelf. Via de barometer kan je eenvoudig statistieken en evoluties bekijken en vergelijkingen maken. Zo krijg je een breder inzicht in de impact die toerisme heeft op de bestemming.

Ontdek de bestemmingsbarometer

15 nieuwe Green Key-locaties

Vlaanderen is opnieuw 15 Green Key-houders rijker! Daarmee staat de teller nu op in totaal 154 Vlaamse locaties met een Green Key-label. Deze locaties maken een verschil voor de planeet door zich in te zetten voor duurzamer toerisme. Green Key is een initiatief van Foundation for Environmental  Education  (FEE) en wordt in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium dankzij de steun van Toerisme Vlaanderen.

Lees meer over het label

Nieuwe wandellus Abdij van Herkenrode ingehuldigd

Op dezelfde dag als het Netwerkmoment tijdens de Week van het Toerisme, werd ook de nieuwe wandellus op de Abdij van Herkenrode ingehuldigd. Samen met de stad Hasselt en Herita introduceerde Toerisme Vlaanderen de unieke wandelroute van 2,2 kilometer. Voor het eerst kunnen bezoekers en bewoners van Hasselt en omgeving het hele kloostergebied ontdekken. De wandeling maakt deel uit van een participatietraject dat bezoekers wil aanzetten om na te denken over de toekomstige invulling van de site.

Denk mee over de toekomst van de abdij

Feest voor de Vlaamse Toeristenbond (Cultuursmakers) 

Feest! De Vlaamse Toeristenbond (VTB) viert dit jaar zijn 100ste verjaardag en gaat voortaan door het leven onder de naam Cultuursmakers. De voorbije 100 jaar vervulde de organisatie een sleutelrol in de ontwikkeling van toerisme in Vlaanderen en in het bijzonder van het cultuurtoerisme.
De hele zomer lang wordt er gevierd in Stad Antwerpen, via onder meer de unieke expo ‘Samen op stap met de VTB, 100 jaar cultuurtoerisme’ in het Zuiderpershuis.

Ontdek meer over het feestprogramma

Op de agenda

Flanders Travel Forum Laatste plaatsen!

Het Flanders Travel Forum is hét evenement bij uitstek om kennis te maken en zaken te doen met de internationale reisindustrie. Kom op 27 september 2022 naar het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) in Brugge en ontmoet er zo'n 250 inkopers uit de internationale reissector. 

Reserveer nog snel een plekje

Zomerleute

Van zondag 3 juli tot eind augustus opent het kasteel van Leut de deuren voor het grote publiek! Onder de naam 'zomerleute' is iedereen welkom op een expo in het kasteelgebouw en de zomerbar 'Vilain XIIII' voor een drankje en hapje. Ook is er een expo over de geschiedenis van het domein.

Meer info over de expo
Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar {contactfield=email}

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België