Mail onleesbaar? 
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Woensdag 20 juli 2022

‘Iedereen Verdient Vakantie’ maakt vakantiedrempels kleiner

Iedereen Verdient Vakantie

Hoewel iedereen het recht heeft op vakantie, is reizen voor veel Vlamingen nog altijd niet mogelijk. Dankzij het vernieuwde decreet ‘Iedereen Verdient Vakantie’ zullen nog meer Vlamingen van een zorgeloze vakantie kunnen genieten. 

Lees meer over het vernieuwde decreet

Toerisme Vlaanderen tekent de Glasgow Declaration 

Logo Glasgow Declaration

Duurzaam toerisme, dat is waar we voor gaan! Samen met meer dan 500 toeristische ondernemingen, bestemmingen, universiteiten en ngo’s wereldwijd voert Toerisme Vlaanderen de daad bij het woord met de ondertekening van de 'Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism'.

Lees meer over de verklaring en onze plannen

Zomerboekingen in Vlaanderen opnieuw op pre-coronaniveau

Zomerboekingen in Vlaanderen opnieuw op pre-coronaniveau

Het aantal toeristische overnachtingen in Vlaanderen zal deze zomer 20% hoger liggen dan in het pre-coronajaar 2019. Dat verwacht Toerisme Vlaanderen op basis van de eerste boekingsgegevens. De groei is vooral te danken aan onze buitenlandse gasten, die na 2 moeilijke jaren de weg naar Vlaanderen opnieuw gevonden hebben. 

Ontdek de cijfers

5-jaarlijks onderzoek: vakantiegangers zijn zeer tevreden over Kust 

tevreden vakantiegangers

Onze kust doet het goed! Met ondersteuning van Toerisme Vlaanderen voerde Westtoer in 2021-2022 opnieuw haar 5-jaarlijks toeristisch onderzoek uit aan de kust. De belangrijkste conclusie? Vakantiegangers die aan de Kust logeren zijn zeer tevreden over zowel hun verblijf als over het logies.

Ontdek alle resultaten

Mechelen wordt uitvalsbasis Bourgondische Renaissance

Mechelen Bourgondische uitvalsbasis

Vlaanderen is trots op zijn Bourgondische geschiedenis. De stad Mechelen mag daarom rekenen op een subsidie van 2 970 000 euro. Die is bedoeld om de kunststad uit te bouwen tot dé (inter)nationale uitvalsbasis van de Bourgondische Renaissance, opgebouwd rond 3 pijlers: het Museum Hof van Busleyden, de Sint-Romboutstoren en een immersief stadsparcours.

Ontdek de plannen

‘Z-Trends Summer Talk’ op bijzondere erfgoedsites

Kasteel van Poeke

Met ‘Z-Trends Summer Talk’ is televisiezender Kanaal Z - Canal Z in juli 4 weekends lang te gast op enkele unieke erfgoedsites van Toerisme Vlaanderen. De Abdijsite Herkenrode in Hasselt, de Sint-Godelieveabdij in Brugge, het Kasteel van Poeke en het Rubenskasteel in Elewijt vormen het decor voor het programma waarin bekende praatgasten maatschappelijke discussies aangaan. Een mooie opportuniteit om ondernemers uit heel België kennis te laten maken met deze Vlaamse erfgoedparels.

Lees meer

Strategische plannen Toerisme Vlaanderen

Strategische plannen van Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen werkt sinds 2021 rond 6 inhoudelijke thema’s die aansluiten bij het DNA van Vlaanderen: Vlaanderen Erfgoedbeleving, Vlaanderen Natuurlijk, Culinair Vlaanderen, Vlaanderen Fietsland, Congressen en events, en Iedereen verdient Vakantie. Om de inhoud te concretiseren, werkten we voor deze thema's of voor een aantal verhaallijnen binnen deze thema’s een strategisch plan uit. 

Ontdek de strategische plannen

Op de agenda

Zomerleute

Begin juli opende Toerisme Vlaanderen samen met Vlaams minister voor Toerisme Zuhal Demir en de gemeente Maasmechelen de expo ‘Zomerleute’ in het kasteeldomein Vilain XIIII in Leut. Nog tot eind augustus is het kasteel van Leut open voor het grote publiek. Iedereen is welkom op de gratis expo in het kasteelgebouw over de geschiedenis van het domein. Ontspannen kan met een hapje en een drankje in zomerbar 'Vilain XIIII'.

Alles over Zomerleute
Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar redactie@bftp.be

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België