Mail onleesbaar? 
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Donderdag 25 augustus 2022

Update brochure logies en belastingsaangifte 2022

Logo Glasgow Declaration

Hoe moet je als kleinschalige B&B-uitbater je inkomsten correct aangeven bij de fiscus? En welke inkomsten zijn dat? Hoe zit het met de gewijzigde btw-regeling voor verhuurders van gemeubelde logies met aanvullende diensten? In de nieuwe brochure 'Jouw logies en je belastingsaangifte 2022' vind je alle antwoorden terug.

Raadpleeg de brochure 'Jouw logies en belastingsaangifte 2022'

Zomerleute trekt meer dan 10 000 bezoekers

Zomerboekingen in Vlaanderen opnieuw op pre-coronaniveau

We verwelkomden al meer dan 10 000 bezoekers in het Kasteel van Leut tijdens 'Zomerleute'. 1000 van hen deelden ook hun mening over de toekomstinvulling van het prachtige erfgoed. Zomerleute is een zomerevent met een expo en zomerbar en loopt nog tot eind augusts. Ook jij kan als ondernemer nog je waardevolle toekomstvisie achterlaten.

Lees meer over het succes van Zomerleute

9,5 miljoen euro voor toegangspoorten Nationaal Park Hoge Kempen

tevreden vakantiegangers

Toerisme Vlaanderen voorziet 9,5 miljoen euro voor de verdere uitbouw van de verschillende toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Er zal onder meer een biodiversiteitscentrum komen aan poort Lieteberg en een nieuw bezoekersonthaal aan poort Duinengordel. 

Ontdek hier alle plannen

400 000 euro voor onthaalpaviljoen De Notelaer in Bornem

Mechelen Bourgondische uitvalsbasis

In de loop van 2024 zal het mogelijk zijn om in beperkte kring in domein De Notelaer (Bornem) te overnachten. Toerisme Vlaanderen investeert 400 000 euro in een nieuw onthaalpaviljoen, waardoor bezoekers de water- en erfgoedbeleving kunnen combineren met een unieke overnachting.

Lees meer over de investering

Op de agenda

Zomerbar Rubenskasteel

Nog tot 21 september vind je in het Rubenskasteel (Zemst) zomerbar Barok. Je kan er met een drankje en hapje in de hand deze bijzondere erfgoedparel ontdekken. Proef ook zeker het huisbier 'Helena Blond', genoemd naar de tweede vrouw van Rubens en speciaal gebrouwen voor de gelegenheid.

Geïnteresseerd om mee te bouwen aan de toekomstige toeristische invulling van het Rubenskasteel? Stuur dan een e-mail naar rubenskasteel@toerismevlaanderen.be

Infosessie impulsprogramma 'Iedereen verdient Vakantie'

Op 5 september vindt er een digitale infosessie plaats rond de impulsoproep 'Iedereen Verdient Vakantie' 2022. Schrijf je in via deze link.

Vacatures

Toerisme Vlaanderen zoekt een chauffeur van de leidend ambtenaar. Solliciteren kan nog tot en met 28 augustus.

Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar redactie@bftp.be

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België