Mail onleesbaar? 
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Donderdag 22 september 2022

KMSKA: groot feest na 11 jaar

KMSKA Opening

Komend weekend is het zover: dan openen de deuren van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen opnieuw de deuren. Na 11 jaar bouwen en renoveren is het KMSKA klaar om het grote publiek met open armen te ontvangen. Een feestprogramma mag dan ook niet ontbreken!

Lees meer over de grote opening

Impulsoproep 'Iedereen Verdient Vakantie'

Impulsoproep IVV 2022

Van 1 september tot en met 20 oktober kan je opnieuw een subsidieaanvraag indienen voor de impulsoproep 'Iedereen Verdient Vakantie'. Dit jaar staat het thema 'Vlaanderen Natuurlijk!' centraal, waarbij we mikken op verblijfsvakanties in een natuuromgeving. De volledige handleiding, alle info en de presentatie van de infosessie vind je op onze website (klik op de knop).

Dien je steunaanvraag in

Nieuwe Eilandtuin in de Plantentuin van Meise

eilandtuin meise

Op 21 september werd de gloednieuwe Eilandtuin van Plantenuin Meise ingehuldigd. De bijzondere tuin bestaat uit verschillende eilanden die enkel te bezoeken zijn via een 400 meter lange wandeling over het water. De eilandtuin zorgt voor een nieuwe botanische collectie van water-, oever- en moerasplanten en is het sluitstuk van het investeringsprogramma 'Plantentuin Meise 2.0' van Toerisme Vlaanderen.

Lees meer over de Eilandtuin

Duurzaamheidsplan Toerisme Vlaanderen voorgesteld

duurzaamheidsplan TVL

In het kader van onze 'Reizen naar Morgen'-visie stelden we een ambitieus duurzaamheidsplan op. Daarin focussen we zowel op Vlaanderen als duurzame bestemming als op onze interne organisatie. In totaal zijn er 11 aspecten met telkens concrete doelstellingen en acties. Wij hebben alvast veel zin om aan de slag te gaan met het plan!

Lees het duurzaamheidsplan

Peter De Wilde nieuwe administrateur-generaal Onroerend Erfgoed

Peter De Wilde nieuwe AG Onroerend erfgoed

Peter De Wilde werd door de Vlaamse Regering aangesteld als nieuwe administrateur-generaal van het agentschap Onroerend Erfgoed. Hij blijft voorlopig ook CEO ad interim van Toerisme Vlaanderen, zonder einddatum.

Lees meer over de nieuwe aanstelling

Kastelen van de Schelde: gloednieuw netwerk

kastelennetwerk de schelde

De Scheldevallei heeft er een nieuw toeristisch netwerk bij. Van het Gravensteen in Gent tot Het Steen in Antwerpen: de Kastelen van de Schelde zijn met veel! Vlaanderen investeert 4,4 miljoen euro in het project dat zowel die bijzondere erfgoedplekken als de hele regio naar een hoger niveau zal tillen als toeristische trekpleisters. 

Lees meer over het kastelennetwerk

Hoe ziet de toekomst van toerisme eruit volgens jou?

schrijf mee het memorandum

In 2024 zijn er opnieuw verkiezingen en zullen we een nieuwe Vlaamse regering verwelkomen. Ter voorbereiding bekijken we alvast hoe we verder kunnen bouwen aan het toerismebeleid van morgen. Daarom nemen we graag jouw mening mee in de voorbereiding van het memorandum, waarin we vanuit Toerisme Vlaanderen aanbevelingen formuleren over het Vlaamse toerismebeleid van de volgende legislatuur. Hoe zie jij de toekomst van het toeristische beleid?

Vul de bevraging in

Coronarapport bevestigt enorme impact op sector

Coronarapport

De coronacrisis heeft een heel grote impact gehad op de toeristische sector. Dat is niet nieuw, maar nu staan de cijfers ook zwart op wit in het coronarapport van Toerisme Vlaanderen. Zo stonden 6 van de 10 logies in het rood, zagen we een halvering van de aankomsten en overnachtingen en werd wandelen en fietsen de nieuwe trend.

Bekijk het volledige rapport

Botanic Sanctuary Antwerp***** bij absolute hoteltop

Botanic Sanctuary Antwerp vijf sterren

Het hotel Botanic Sanctuary Antwerp ontving de hoogste vijfsterren superior hotelclassificatie en is daarmee het eerste vijfsterrenhotel in Antwerpen. In totaal zijn er 5 vijfsterrenhotels in Vlaanderen, slechts 3 ervan hebben de superior classificatie. De toekenning draagt bij tot de kwaliteitsvolle uitstraling van het logiesaanbod in Vlaanderen.

Lees meer over de toekenning van de classificatie

Op de agenda

9 oktober: Familiedag Kasteel van Poeke

Op zondagvoormiddag 9 oktober verwelkomen we gezinnen in het kasteel van Poeke. We organiseren verschillende activiteiten in en rond het kasteel voor kinderen tot 15 jaar. Tijdens die activiteiten geven zij hun ideeën voor een familievriendelijk kasteel. Lees hier meer over de familiedag.

24 september: Heropening KMSKA

Op 24 september heropent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen na meer dan 10 jaar. Met "Het Schoonste Openingsfestival" zorgt het KMSKA voor een feestelijk stadsfestival. Ontdek hier het volledige programma.

Volg ons online

Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar redactie@bftp.be

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België