Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief

Donderdag 30 maart 2023

Toerisme Vlaanderen lanceert eventconcept Stories Unfold

Lake of Brienz - Switzerland

Het Rubenskasteel in Zemst wordt deze nazomer dé uitvalsbasis voor Stories Unfold. Dit totaalconcept met muziek, food, ambacht, enz. vormt het startschot van een breed en ambitieus programma dat onze Vlaamse kastelen en tuinen extra in de verf zet. Daarnaast bouwt het ook mee aan de internationale reputatie van ons Vlaams erfgoed. 

Lees meer over Stories Unfold

Toerisme in Vlaanderen zo goed als op pre-corona niveau 

Lake of Brienz - Switzerland

 In 2022 bezochten maar liefst 13,7 miljoen toeristen uit binnen- en buitenland het mooie Vlaanderen, zo blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van Statbel. Dat zijn er 68% meer dan in 2021 en amper 5% minder dan in het pre-coronajaar 2019. Ook opvallend is dat het aantal overnachtingen in Vlaanderen alweer het niveau van 2019 heeft bereikt, met 33,6 miljoen overnachtingen. 

Lees meer over de cijfers

Toerisme Vlaanderen zoekt uitbaters voor horeca en buurtwinkel in Kasteel van Leut

Lake of Brienz - Switzerland

Ontdek deze zomer het Kasteel van Leut! Toerisme Vlaanderen organiseert enkele experimenten om te kijken welke invulling het beste past op deze locatie, waaronder tijdelijke kampeerlogies, een pop-up zomerbar en een buurtwinkel met lokale en duurzame producten.

Om deze unieke locatie tot een succes te maken, is Toerisme Vlaanderen op zoek naar partners die deze unieke plek mee vorm willen geven. 

Ontdek meer over dit zomerevent

Toerisme Vlaanderen krijgt getijdenmolen en Graventoren in erfpacht

Lake of Brienz - Switzerland

 Toerisme Vlaanderen heeft op woensdag 22 maart de sleutels in handen gekregen van de getijdenmolen en de Graventoren in Rupelmonde. De sites werden in erfpacht gegeven voor respectievelijk 27 en 40 jaar. Ten vroegste in 2025 zullen de herbestemmingswerken starten, met als doel de fascinerende geschiedenis van de Scheldevallei en Mercator in de kijker te zetten in binnen- en buitenland.

Lees meer over de herbestemming

Kasteel Wissekerke herrijst, interactief museum Vilain XIIII verschijnt

Lake of Brienz - Switzerland

Het Kasteel Wissekerke in Kruibeke heropende na een sluiting van 1,5 jaar z'n deuren. Dat gebeurt met een nieuwe toeristische beleving, museum Vilain XIIII, waar de glorieperiode van de 19e eeuw herleeft en bezoekers meer te weten komen over het ontstaan van België.

Het project schakelde onder meer lokale talenten in voor de uitwerking van de toeristische beleving, een aanpak die mooi aansluit bij de 'Reizen naar Morgen'-visie van Toerisme Vlaanderen.

Lees meer over de heropening

8 toekomstplannen blazen Brugse Sint-Godelieveabdij nieuw leven in

Lake of Brienz - Switzerland

8 krachtige architecturale concepten zullen de toekomst van de Sint-Godelieveabdij in Brugge concreet vorm geven. Daarmee valt het pilootproject voor de herwaardering van religieus erfgoed onder de vleugels van Toerisme Vlaanderen in zijn definitieve plooi. Allemaal maken ze deel uit van één sterk verhaal waaraan vele partners de afgelopen 2 jaar hebben meegewerkt. 

Kom meer te weten over de toekomstplannen

Op de agenda

Lake of Brienz - Switzerland

Bestemming erfgoed: in gesprek met de plek

Ontdek op 26 en 27 oktober 2023 de kracht van duurzaam erfgoedtoerisme in het bruisende Antwerpen. Tijdens dit tweedaagse congres zoeken we samen met beheerders en professionals uit de erfgoed- en toeristische sector naar de rol van de plek, en hoe die onze beleving van erfgoed bepaalt. 

Mis deze unieke kans niet om de relatie tussen erfgoed en toerisme te verkennen, nieuwe inzichten op te doen en te netwerken. Inschrijven kan vanaf juni 2023.

Lees meer over het congres 'Bestemming erfgoed'

 

Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar {contactfield=email}

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België