Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie.

PERSBERICHT

Vlaanderen voorzitter van NECSTouR, het Europese Netwerk voor duurzaam en competitief toerisme

Op 1 april 2023 werd Peter De Wilde namens Vlaanderen voorzitter van NECSTouR, een netwerk dat sinds 2007 meer dan 40 Europese regionale topbestemmingen verenigt. Door interregionale samenwerking tracht NECSTouR invloed uit te oefenen op de Europese besluitvorming met betrekking tot toerisme.
Het netwerk ondersteunt haar leden om het toerisme van morgen te realiseren door een samenwerkingsstrategie gericht op duurzame ontwikkeling van toerisme, “slimme” innovatieve bestemmingen en
  data gestuurde bestemmingsontwikkeling.

Toerisme Vlaanderen versterkt de positieve kracht van toerisme met als doel Vlaanderen te laten floreren als een innovatieve, inspirerende en kwalitatieve reisbestemming. Toerisme Vlaanderen ondersteunt ook de toeristische sector om Vlaanderen als reisbestemming verder te ontwikkelen en promoot de toeristische bestemming Vlaanderen in het buitenland. Die inspanningen komen ten goede aan zowel de plek als aan de bewoners, ondernemers en bezoekers. 

"Het Vlaamse voorzitterschap van NECSTouR biedt kansen om onze Vlaamse visie ‘Reizen naar Morgen’ te verspreiden onder de Europese regio's en op Europees en internationaal niveau,” zegt CEO ad interim Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. “Maar ook om mogelijkheden te onderzoeken om Vlaamse toeristische projecten te realiseren door gebruik te maken van Europese steunmechanismen. Regios kunnen een sleutelrol spelen in het leiden van een ‘smart’ en duurzame aanpak van het managen van toeristische bestemmingen, en NECSTouR beschikt over de nodige ervaring om ons hierbij te ondersteunen.” 

Daarnaast biedt NECSTouR ons met het ‘Tourism of Tomorrow lab’ gepersonaliseerde diensten aan om meer data-gedreven beslissingen te nemen. Bedoeling is om met dit lab  een ecosysteem te creëren waar professionals uit de toeristische sector en data-experts kunnen samenwerken om projecten te ontwikkelen, kennis te delen en de beste praktijken te verspreiden in het kader van bestemmingsmanagement.  

“Vlaanderen neemt nu het voorzitterschap over van Andalusië, en we willen ons inzetten om de rol van de regio's in het EU-toerismebeleid te versterken, het profiel van toerisme op de Europese agenda te verhogen en de voordelen van het lidmaatschap van NECSTouR in het kader van bestemmingsmanagement te maximaliseren," besluit Peter De Wilde.

Meer info

Stef Gits, woordvoerder: 
stef.gits@toerismevlaanderen.be  

Volg ons online
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid
Deze email werd gestuurd naar jempiwelkenhuyzen@skynet.be
Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België