Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief | mei 2023

Weg van de Zusters: unieke belevingstocht van Gistel naar Brugge

Lake of Brienz - Switzerland

Op zaterdag 8 juli organiseren we samen met Westtoer, Visit Bruges en tal van andere partners een historische belevingstocht van de Sint-Godelieveabdij in Gistel naar de Sint-Godelieveabdij in Brugge. Tijdens de Weg van de Zusters maak je kennis met de vele troeven van het Brugse Ommeland en Brugge, en de geschiedenis van de zusters. Ook Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir wandelt mee!

Wil je ook meestappen?

Ambassadors of GOESTING: culinaire top zet Vlaanderen op de culinaire wereldkaart

Lake of Brienz - Switzerland

Maak kennis met Ambassadors of GOESTING! Samen met 21 topchefs, chocolatiers, brouwers en diverse producenten slaan we de handen in elkaar om onze heerlijke Vlaamse gastronomie op de culinaire wereldkaart te zetten. 

30 Belgische stranden, zwemvijvers en jachthavens behalen Blue Flag

Lake of Brienz - Switzerland

Maar liefst 30 Belgische stranden, zwemvijvers en jachthavens hebben hun Blue Flag-certificaat ontvangen. Om dat label te verdienen, moeten de locaties voldoen aan een uitgebreide lijst van criteria, zoals schoon (zwem)water, veiligheid, dienstverlening, toegankelijkheid ... Dit jaar was er ook extra aandacht voor zwerfvuil. 

Bouwplannen bezoekerscentrum De Maten – De Slagmolen vanaf nu beschikbaar

Lake of Brienz - Switzerland

Op zaterdag 20 mei heeft Natuurpunt de bouwplannen van Bezoekerscentrum De Maten – De Slagmolen in Genk voorgesteld. Iedereen kan vanaf nu de plannen komen inkijken, die beschikbaar zijn tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum.

Nieuw WO I-themajaar LANDSCAPES | Feel Flanders Fields

Lake of Brienz - Switzerland

Het nieuw WO I-themajaar LANDSCAPES | Feel Flanders Fields zet het herdenkingslandschap van de westhoek in de kijker. Van 29 april 2023 tot 31 augustus 2024 tonen maar liefst 25 unieke initiatieven (exposities, evenementen, belevingen, fiets- en wandelroutes) hoe het landschap ook vandaag nog getekend is door de Eerste Wereldoorlog. 

Liberation Garden: nieuw WO II-museum in Leopoldsburg

Lake of Brienz - Switzerland

Op 5 mei opende Liberation Garden in Leopoldsburg officieel de deuren! Het nieuwe WO II-museum brengt het leven van gewone mensen in ongewone omstandigheden multimediaal en behapbaar voor jong en oud in kaart.

We zoeken een Junior marketeer!

Kriebelt het om de marketingstrategie van Toerisme Vlaanderen te vertalen in spraakmakende campagnes en promotionele acties? Kent de digitale wereld voor jou geen geheimen? Dan ben jij misschien wel de nieuwe collega die we zoeken! 

Solliciteren kan tot en met 8 juni 2023

Op de agenda

Sectorevenement | 22 juni 2023

Schrijf je gratis in voor het jaarlijkse sectorevenement van Toerisme Vlaanderen, dé ideale gelegenheid om te netwerken, nieuws te delen en inspirerende contacten over de brede toeristische sector heen te leggen.  

Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar divah@bftp.be
Privacy | Meld je af om deze e-mails niet meer te ontvangen | Inschrijven

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België