Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief | juni 2023

Toerisme Vlaanderen neemt je mee op reis naar morgen

Lake of Brienz - Switzerland

Vorige week lanceerde Toerisme Vlaanderen het 'Reizen naar Morgen'-netwerk op zijn jaarlijks sectorevenement. In dit netwerk bundelen ze de krachten met lokale toerismepartners om van Vlaanderen een nog bruisendere bestemming te maken.

Toeristische partners kunnen het charter ondertekenen en zo mee hun schouders zetten onder een initiatief dat het toerisme in de streek promoot en ondersteunt. Doe jij ook mee?

Onderteken het 'Reizen naar Morgen'-charter

Haal meer waarde uit je bezoeker met nieuwe inspiratiegids

Lake of Brienz - Switzerland

Nationale Parken en Landschapsparken zien hun bezoekers sowieso al erg graag komen, maar wist je dat je ook meerwaarde kan putten uit jouw bezoekers? Concepten als ‘visitor payback’ en ‘visitor giving’ zorgen voor toegevoegde waarde van je bezoeker in financiële vorm of in natura.

Wat dat precies inhoudt en welke vormen het aanneemt, lees je in de nieuwe inspiratiegids van Toerisme Vlaanderen.

2024 wordt Ensorjaar

Lake of Brienz - Switzerland

Volgend jaar is het exact 75 jaar geleden dat James Ensor stierf in zijn geliefde Oostende. Daarom slaan Oostende en Antwerpen, thuisbasis van de grootste Ensorcollectie in België, de handen in elkaar voor een feestelijk Ensorjaar.

Ontdek de diverse tentoonstellingen en gebruik je creativiteit om in te spelen op dit prikkelende kunstthema.

Nieuwe toekomst voor eeuwenoud erfgoed

Met Samen Herbestemmen zoekt Toerisme Vlaanderen een nieuwe invulling voor het eeuwenoude erfgoed in Vlaanderen. Erfgoedeigenaars, lokale ondernemers, buurtbewoners en bezoekers worden allemaal meegenomen in dit nieuwe verhaal. 

Zeven erfgoedsites kregen hiervoor samen een eigen webstek. Bezoek de website om deze herbestemmingsprojecten op de voet te volgen.

Toerisme Vlaanderen werkt niet samen met energieleveranciers

Lake of Brienz - Switzerland

Bepaalde energieleveranciers kloppen momenteel aan bij jeugdverblijven met een mooie belofte: een gehalveerde energiefactuur én een ingevulde aanvraag voor de logiessubsidie van Toerisme Vlaanderen. Deze partijen hebben echter geen enkele connectie met de diensten van Toerisme Vlaanderen. Iedereen is vrij om in te gaan op commerciële aanbiedingen, maar een gewaarschuwd logiesuitbater is er twee waard.

Het goede nieuws: je kan nog tot 31 juli 2023 je logiessubsidie aanvragen.

13 nieuwe locaties met duurzaamheidslabel in Vlaanderen

Lake of Brienz - Switzerland

13 nieuwe Vlaamse locaties ontvangen het internationaal duurzaamheidslabel Green Key. Ze houden hun ecologische voetafdruk laag dankzij energie- en waterbesparende maatregelen, bieden bij het ontbijt lokale, biologische en/of vegetarische opties aan, vermijden wegwerpverpakkingen en poetsen met ecologische producten.

In totaal telt Green Key in Vlaanderen nu 181 duurzame locaties die voldoen aan de duurzaamheidscriteria. Zet jij al in op duurzaamheid?

Op de agenda

Bestemming Erfgoed | 26 & 27 oktober 2023

Op 26 en 27 oktober organiseren we in hartje Antwerpen 'Bestemming Erfgoed', een congres waar beheerders en professionals uit de erfgoed- en toeristische sector samenkomen om de rol van erfgoedbeleving te onderzoeken. De inschrijvingen zijn nu geopend.

Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar {contactfield=email}
Privacy | Meld je af om deze e-mails niet meer te ontvangen | Inschrijven

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België