Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief | juli 2023

Vlaamse Meesters in de kijker

Lake of Brienz - Switzerland

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen leiden bezoekers naar verborgen parels van Vlaamse Meesters op bijzondere plekken in Vlaanderen.

Heel wat kunstwerken van onze Vlaamse Meesters belandden in de loop der jaren in musea. Dat is fijn, maar een kunstwerk ervaren in de context waarvoor het werd grecreëerd—een kerk, een klooster, een stadhuis of kasteel—dát is magie. Misschien vind je er eentje bij jou in de buurt?

Ontdek waar je de Vlaamse Meesters terugvindt

Subsidieoproep digitale transformatie congresvenues

Lake of Brienz - Switzerland

De coronapandemie heeft het belang van flexibele, moderne congreslocaties nog maar eens in de verf gezet. Toerisme Vlaanderen wil congresvenues dan ook een duwtje in de rug geven. En dat in de vorm van subsidies voor het digitaal transformeren van MICE-locaties. Komt jouw locatie in aanmerking voor financiële steun? Schrijf je in voor de infosessie op 10 augustus en ontdek er het fijne van.

Toerisme Vlaanderen lanceert gids icoonfietsroutes

Lake of Brienz - Switzerland

Negen prachtige icoonfietsroutes rijgen ons Vlaamse landschap aan elkaar. Van de aangrijpende Frontroute, die je op sleeptouw neemt langs verhalen over de Groote Oorlog, tot de uiterst pittoreske Maasroute: deze icoonroutes zullen geen enkele bezoeker onberoerd laten. Om deze routes nog gemakkelijker te kunnen delen, bundelde Toerisme Vlaanderen ze in een handige gids. Nu verkrijgbaar bij Lannoo.

Hoe organiseer je een duurzaam evenement?

Maak van duurzaamheid de rode draad in je evenement. Met dit handige stappenplan kan ook jouw organisatie bewust kiezen voor lokaal en duurzaam. 8 heldere pijlers tonen hoe je duurzaamheid kan meenemen in elk aspect van je evenement. Welke pijler is voor jou de belangrijkste?

Hofkamer in nieuw jasje

Lake of Brienz - Switzerland

Antwerpen heeft er weer een pareltje bij. De gevel van Den Wolsack, waarachter ook de Hofkamer schuilt, werd in ere hersteld. Het 18e-eeuwse herenhuis werd zopas uit de stellingen gehaald en schittert als nooit tevoren. 

Bezoekers kunnen er terecht voor een boeiende audiotour, een Vlaamse Meester op zijn plek en een beiaardconcert in de tuin. 

Op de agenda

Zomerleute | 2 juli - 31 augustus 2023

Het kasteel van Leut opent de deuren voor het grote publiek van zondag 2 juli tot eind augustus 2023, met een expo en zomerbar. Er is vertier voorzien voor de allerkleinsten en je kan er zelfs overnachten!

Stories Unfold | 1 augustus - 29 oktober 2023

Deze nazomer wordt het Rubenskasteel in Zemst dé hotspot bij uitstek, want dan strijkt de eerste editie van Stories Unfold er neer. Het Rubenskasteel wordt van 1 augustus tot en met 29 oktober 2023 dé uitvalsbasis voor dit evenementieel totaalconcept met muziek, theater, food, ambacht, kunst, cultuur, dans en lokale initiatieven.

Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar divah@bftp.be
Privacy | Meld je af om deze e-mails niet meer te ontvangen | Inschrijven

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België