Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie.

Sectornieuwsbrief | september 2023

Iedereen Verdient Vakantie: aanvraag erkenning sociaal-toeristische organisatie

Lake of Brienz - Switzerland

Wil je als organisatie vakanties organiseren voor kwetsbare doelgroepen? Dan is er goed nieuws. Want in het nieuwe decreet 'Iedereen Verdient Vakantie' werd de definitie voor 'sociaal-toeristische organisatie' uitgebreid. Daardoor vallen meer organisaties onder die noemer. Wie erkend is als sociaal-toeristische organisatie, kan vanaf januari 2024 een subsidie aanvragen

Ontdek alles over de voorwaarden en erkenningsaanvraag

Laatste plaatsen voor #bestemmingerfgoed

Lake of Brienz - Switzerland

Wat is de rol van ‘de plek’ en hoe bepaalt die onze beleving van erfgoed? Op 26 en 27 oktober 2023 brengen we, in samenwerking met het Agentschap Onroerend Erfgoed en het Departement Cultuur, Jeugd en Media, de erfgoed- en toerismesector bijeen tijdens een bijzonder 2-daags congres. Ben je er ook graag bij? 

Begraafplaatsen en herdenkingssites WO I erkend als UNESCO-werelderfgoed

Lake of Brienz - Switzerland

Het Werelderfgoedcomité heeft 139 begraafplaatsen en herdenkingssites van WO I langs het westelijk front ingeschreven op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. 27 van die sites liggen in Vlaanderen. Onze regio is onlosmakelijk verbonden met de Eerste Wereldoorlog en elk jaar bezoeken heel wat herdenkingstoeristen de Westhoek. Het is belangrijk dat we het verhaal van WO I blijven vertellen.

Parcours EK Wielrennen 2024 voorgesteld

Lake of Brienz - Switzerland

2024 belooft een fantastisch jaar te worden voor wielerliefhebbers. Want naast onze vaste klassiekers verwelkomen we ook het EK wielrennen in Limburg. Zo zetten we Vlaanderen nog meer op de internationale kaart als topbestemming voor fietsfanaten

St.Bernardus investeert fors in productie en toeristische werking

Lake of Brienz - Switzerland

Onze bijzondere Westhoek heeft er alweer een pareltje bij. Brouwerij St.Bernardus werd opgericht in 1946 en onderging recent een ware transformatie. Zowel de productie als de toeristische werking kregen een fikse boost, onder meer met steun van Toerisme Vlaanderen. Speciaal voor MICE biedt de brouwerij ook speciale bedrijfsarrangementen.

Stichting Kempens Landschap restaureert oudste eendenkooi van Europa

Lake of Brienz - Switzerland

De historische eendenkooi op het kasteeldomein Marnix de Sint-Aldegonde in Bornem - vermoedelijk de oudste van Europa! - werd in volle glorie hersteld, onder meer met steun van Toerisme Vlaanderen. Wat een eendenkooi precies is? 

Op de agenda

Hybrid & Virtual Event Management | 6 & 7 november 2023

Heb je een venue met internationale werking of ambities? Mis dan de gratis opleiding 'Hybrid & Virtual Event Management' niet. Op 6 en 7 november 2023 leer je alles over het organiseren van virtuele of hybride evenementen op een duurzame en winstgevende manier.

Tourism on Bike | 21 november 2023

Op dinsdag 21 november 2023 organiseren we samen met Pro Velo een webinar over fietstoerisme in België aan de hand van EuroVelo-routes. Ben je professioneel actief in toerisme en wil je het seizoen 2024 voorbereiden in het teken van de fiets? Werk je in de mobiliteitssector en wil je meer weten over fietstoerisme in de vrije tijd? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de laatste fietstrends en op zoek naar meer informatie?

OOK INTERESSANT

De volgende editie van Hands On, International Associations of Children in Museums, Europa’s belangrijkste congres rond wetenschappelijke educatie en kinderen in musea, vindt plaats van 25 tot 27 oktober 2023 in Bern, Zwitserland. Je vindt hier meer info over het congres

Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid

Deze e-mail werd gestuurd naar redactie@bftp.be
Privacy | Uitschrijven op deze nieuwsbrief |Mijn gegevens niet meer gebruiken voor direct marketingdoeleindenInschrijven

Toerisme Vlaanderen ∙ Grasmarkt 61 ∙ 1000 Brussel ∙ België